Да поздравим с добре дошъл министър Найден Тодоров - маестро, вече сте министър. Сигурен съм, че диригентът ще помага на министъра да управлява сферата на културата в съзвучие. Така служебният премиер Гълъб Донев поздрави на първото заседание единствената рокада в новия служебен кабинет "Донев 2", който зае мястото на проф. Велислав Минеков.

Предстои ни отново да организираме предсрочни парламентарни избори, няма да губим никакво време, заяви премиерът. Той предложи вътрешния министър Иван Демерджиев да координира подготовката на изборите на 2 април, а министърът на електронното управление да координира действията по техническото осигуряване на видеонаблюдението и видеозаснемане, както е по разписано по Изборния кодекс.

Служебният кабинет „Донев 2“ встъпи в длъжност

Новото служебно правителство ще проведе първото си заседание. Кабинетът ще разгледа и приеме план-сметката за разходите/трансферите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април 2023 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

В четвъртък президентът Румен Радев издаде указ, с който назначи служебно правителство от 3 февруари с министър-председател Гълъб Донев. Единствената промяна в състава е на министъра на културата - Найден Тодоров поема поста от проф. Велислав Минеков. Правомощията на служебното правителство, назначено с указ от 1 август 2022 г., са прекратени.