/ iStock/Getty Images
"Топлофикация София" възстановява предсрочно топлоподаването в източните квартали на столицата, съобщиха от дружеството.

Екипите са отстранили повредата в мрежовата помпена станция на Топлоелектрическа централа (ТЕЦ) „София Изток” два дни преди обявения график и днес следобед е започнало поетапно запълване на топлопреносната мрежа. Подменени са спирателни и регулиращи кранове в помпената станция, отстранени са и пробиви по мрежата в района.

Очаква се още в ранните часове на 2 август да бъде възстановено топлоподаването в кварталите „Дружба“ 1 и „Дружба“ 2, „Слатина“, „Гео Милев“, „Редута“, „Подуене“- център, „Яворов“; част от ж.к. „Изток“ - в карето между бул. „Цариградско шосе“, ул. „Тинтява“, ул. „Райко Алексиев“ и ул. „Жолио Кюри“, както и в кв. „Полигона“. 

В рамките на деня в сряда поетапно ще бъде възстановено топлоподаването и в останалите квартали, захранвани от ТЕЦ „София Изток”.

В началото на юли от столичното топлофикационно дружество обясниха, че помпената станция работи целогодишно и ремонт може да бъде направен само, ако тя бъде спряна.
Топлофикация, БТА