/ БГНЕС
Не съм упражнявал контрол върху словото, ще потърся отговорност в съда, заяви Светослав Костов
В отворено писмо до медиите генералният директор на Българското национално радио /БНР/ Светослав Костов предупреждава, че ще потърси отговорност в съда за клевета на онези, които го обвиняват, че е цензурирал. Той отрича да се е намесвал в съдържанието на програма "Хоризонт" и констатира, че медията е подложена на атака, а няколко души използват медийния регулатор, за да прокарват личните си интереси и недоказани твърдения.
От 10 000 до 100 000 лева глоба за БНР заради „замлъкването“

Ето и цялото писмо на Светослав Костов:

ОТВОРЕНО ПИСМО

Свидетели сме на тревожна ситуация в Радиото. То е подложено на атака, която създава условия за противопоставяне на хората в БНР и уронва престижа на една авторитетна медия. А БНР е най-авторитетната медия в България. Тази ситуация доведе до това няколко човека да използват един уважаван от мен орган – Съвета за електронни медии, за проводник на лични интереси, клевети и недоказани твърдения.


Журналисти от БНР поискаха СЕМ да смени ръководството

Няма да позволя 20 години кариера в медиите, в която неведнъж съм доказвал професионалните си качества, да бъде опетнена от група хора и няколко медии.
Тук е моментът да обърна внимание върху т.нар. „цензура“ в Програма „Хоризонт“. Категорично заявявам, че под никаква форма не съм упражнявал контрол върху словото и публичното общуване. Доказателство за това е програмното съдържание през последните дни.

Наясно съм, че всяко желание за промяна на статуквото ще среща силна съпротива. Абсолютно съм убеден в правотата си. Не сме отстъпили от волята си за промени, защото отдавна има нужда от тях. Това искат и близо 1300 служители, работещи всеки ден, всеотдайно, за Радиото.


Извикаха линейка за шефа на БНР

Ще потърся отговорност в съда на всички, които се упражняваха през последните дни върху моето име, достойнство и професионални качества.
Ще направя всичко възможно да запазя независимостта, свободата на изразяване на мнение и доверието към обществената отговорност, която носят журналистите в Българското национално радио.

Вярвам във всички работещи в БНР, вярвам в екипа, сигурен съм, че ще излезем по-силни от тази криза.
Радиа много, БНР е едно!