/ БГНЕС
Генералният директор на Българското национално радио /БНР/ Светослав Костов е бил откаран преди минути с линейка на "Бърза помощ". На Костов му е прилошало и са били повикани спешните медици, съобщиха за DarikNews.bg от радиото.

Журналисти от БНР поискаха СЕМ да смени ръководството


Предполага се, че Костов вдигнал много високо кръвно, след като през последните дни името му бе във фокуса на скандала около БНР.

Светослав Костов пред СЕМ: Няма да допусна политическа пропаганда в БНР (СНИМКИ)

Журналисти от редколегията на "Хоризонт" му поискаха оставката от СЕМ, медийните надзорници ще обсъждат въпроса идната седмица, а ГЕРБ и БСП искат анкетна комисия за спирането на радиосигнала на 13 септември и за оказван натиск върху журналисти. Премиерът Бойко Борисов пък предлага да влезе на проверка в националното радио и Сметната палата.

Прокуратурата: Нямало е техническа причина „Хоризонт“ да замлъкне

От медийния регулатор обявиха, че ще сезират прокуратурата за цензура в БНР, а преди това пък бе извършена проверка от ДАНС, КРС и СЕМ за спирането на излъчването. Тя бе разпоредена от прокуратурата.

Заключението бе, че е нямало техническа причина да се преустанови излъчването на "Хоризонт", за което от СЕМ може да наложат глоба до 27 хил. лв. за нарушение на медийния закон, както и на индивидуалната лицензия.