/ БТА
Сигналът е срещу подуправителя на управление "Емисионно" Андрей Гюров
"Внесъл съм сигнал до управителя на БНБ Димитър Радев и до КПКОНПИ относно предполагаем конфликт на интереси и несъвместимост с подуправителя на управление "Емисионно" Андрей Гюров. Той е бил едновременно и в Изпълнителния съвет на политическа партия "Продължаваме промяната", и подуправител на БНБ. Той дори участва и в предизборни събития на партията - нещо, което е недопустимо". Това заяви пред журналисти в НС депутатът от "Възраждане" Димо Дренчев.

"Освен това, по същото време, а може би и към момента, той все още е в управителния съвет на едно НПО, което извършва търговска дейност и също не може да бъде без разрешение на управителния съвет на БНБ", допълни Дренчев.

"Вчера получихме сигнал, че господин Гюров участва и в управлението все още на ООД, включително такова, което се занимава с търговия на цветни метали, което също е конфликт на интереси. Това, че имаме политически ангажирана личност и не се взимат никакви мерки, просто дискредитира самата институция", каза още той.

"Искам да не останат спорни въпроси бил ли е той в конфликт на интереси, бил ли е в несъвместимост. Ако е бил, да бъдат взети мерки, ако не е бил, да се изчисти името на БНБ, за да не стои този въпрос висящ и да се изчисти последната информация, която сме подали за участието му и в търговски дружества", уточни народният представител.