/ пресцентър, АЕЦ
Парламентът ще разгледа две проекторешения за провеждане на преговори с потенциален строител на нови мощности в АЕЦ "Козлодуй"- на ГЕРБ-СДС-ДПС и на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ).

Депутатите отхвърлиха предложението заседанието да се излъчва на живо по обществените медии БНР и БНТ.

От "Възраждане" поискаха в залата да бъдат извикани изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй-Нови мощности" ЕАД и министърът на енергетиката Румен Радев.

"Поискахме в зала да присъстват лицата, които са участници в управляващия комитет, които са взимали решения. Едно от тези лица е енергиен експерт към Министерство на енергетика и е брат на депутата Христо Иванов - Антон Иванов", заяви депутатът от “Възраждане” Искра Михайлова. 

Михайлова заяви, че според тях има огромни нередности в документацията свързани с интересите на конкретни български политици.

Депутатите гласуваха в дневната си програма и още една точка - повторно гласуване на оспорените от президента Румен Радев изменени в Наказателно-процесуалния кодекс.

След това ще започне парламентарният контрол, който ще продължи 3 часа. В него трябва да участват премиерът Николай Денков, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел и министри.
Нелли Желева/БТА, БГНЕС