Депутати се скараха заради скандалната поправка в закона за наркотиците
Депутати се скараха заради скандалната поправка в закона за наркотиците / снимка: Sofia Photo Agency
Депутати се скараха заради скандалната поправка в закона за наркотиците
30773
Депутати се скараха заради скандалната поправка в закона за наркотиците
  • Депутати се скараха заради скандалната поправка в закона за наркотиците

Скандал между депутати се разрази на заседанието на парламентарната комисия, която разследва скандалната поправка в Закона за наркотичните вещества, с която се либерализира режима за рекламата им.

Зам.-председателят на здравната комисия в парламента Пламен Цеков, който изчете лобисткия текст в пленарна зала, беше изслушан в комисията. Заради репликите, които отправи към Мая Манолова от БСП, тя заяви, че ще сезира етичната комисия в парламента. Според Манолова Цеков "нагло лъже".

"Направих си труда да събера всички версии, които сте представили, какви са причините да прочетете скандалния текст в пленарна зала. Първо сте прочели коректния текст, второ сте прочели едно листче, което ви е дадено от здравната комисия, след това сте прочели текст, консултиран с юристи от правната комисия, после сте прочели ваше виждане, консултирано с юристи, накрая - проблемът е свързан с късогледството, което имате", обяви Манолова.

"Аз съм го прочел случайно и коментирахме, г-жо Манолова, конкретните причини за моето изчитане погрешка и това дали съм късоглед, или далекоглед ме връща в годините, когато още в първи клас бях с очила и моите съученици се държаха по този начин, по който се държиш ти, но това е характерно за твоето поведение", отговори Цеков.

По време на заседанието председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че в пленарна зала не е забелязала разлика в текстовете. Писмени обяснения в деловодството на парламента от служителите на Народното събрание няма, коментира още Цачева. Така тя отхвърли твърденията, че има противоречия в твърденията на замесените в скандала.

Цачева заяви, че е разбрала, че депутатът от ГЕРБ Светлин Танчев е поискал публикуването на текста от разследването на комисията.