Той посочи, че днес няма да се гласуват комисии
Въпросът за ръководства на комисиите е доста сложен, защото има разнопосочни искания и интереси.

Това заяви акад. Николай Денков от ПП-ДБ. Акад. Денков заяви, че са „поставени предложения, продължават обсъжданията, но днес комисиите няма да бъдат гласувани”.

Костадинов: Подобни изказвания на Ковачевски са открита провокация

„Днес следобед ще работим по тази тема, надяваме се утре вече да има решение”, каза още акад. Денков. Относно разговорите за правителство акад. Денков уточни, че се чака да дойде вторият мандат при тях.

Относно изказванията на министър-председателя на РСМ Димитър Ковачевски, че България се отнася към РСМ както Русия към Украйна, акад. Денков каза, че аналогията с Украйна и Русия е напълно неподходяща. „Сигурен съм, че външно министерство ще направи нужните стъпки. Редно е да се вземе отношение, но то трябва да бъде внимателно, за да няма ескалация.

Полза е да се намали напрежението, но такива изказвания са неприемливи”, подчерта депутатът от ПП-ДБ. Ген. Атанас Атанасов, съпредседателят на ДБ поясни, че руската и сръбската агентура правят всичко възможно, за да вбият клин в отношенията с ЕС и да попречат на влизането на РСМ в Евросъюза.
БГНЕС