/ Снимка: Георги Димитров
20% от тях са подадени по електронен път

Коалицията "Демократична България" внесе 10 000 подписа общо, като 20% от тях - 500 са по електронен път. Това заяви съпредседателят на коалицията „Демократична България“ след подаването на документите в ЦИК за участие на предстоящия парламентарен вот.

„Очаквам тези избори да бъдат много по-свободни. Страхуването няма да бъде вече фактор“, каза Иванов.

Дoкумeнтитe в ЦИК бяхa внeceни oт cъпрeдceдaтeлитe Хриcтo Ивaнoв и Aтaнac Aтaнacoв, кaктo и oт Влaдиcлaв Пaнeв, Бoриcлaв Caндoв и Нaдeждa Йoрдaнoвa.

Ще има промени в листите, но няма да бъдат драстични. Не очакваме нови партньори. Този формат показа своята идеологическа същност. Доказа се, че лидерството е стабилно“ допълни той. По думите му това е една от най-стабилните коалиции.

Снимка: Георги Димитров


Иванов изтъкна, че на изминалите избори за първи път мнозинството от гласовете за обединението не идват от София, а същевременно в столицата “Демократична България” спечели столицата. “Трябва да надградим тези две тенденции”, каза Иванов.

„За да говорим за партньори, трябва да знаем как ще е състава на следващия парламент. Ние ще отправяме партньорство за сътрудничество с партиите на промяната. Важно е да излъчим правителство на промяната“, коментира Иванов.

Съпредседателят на обединението ген. Атанас Атанасов взе отношение по казуса с подслушването на политици.

"Има органи, има институции в тази държава, колкото и да им нямаме доверие, трябва да разчитаме, те да си свършат работата. Бих казал, че след изборите, независимо къде са свършили тези провреки, ние ще настояваме да се извърши парламентарен контрол. Ще внесем и определени предложения в законодателствата, за да стане по-ефективен контролът", посочи той.