"Отдавна съм апелирал към прокуратурата и включително и към г-н Гешев да си отворят очите за това, което става в държавата. И ако г-н Гешев е прогледнал към днешна дата, това е радостно, и както имаше по-рано един коментар: не буди възторг това у мен. Трябваше да се случи много по-рано, да е прогледнал много по-рано, и ръководената от него прокуратура трябва да е въвела върховенството на правото и да е възстановила чувството за справедливост у българските граждани.

Така вътрешният министър Иван Демерджиев коментира скъсаната оставка на главния прокурор.

Главният прокурор Иван Гешев демонстративно скъса и изхвърли оставката си

"Когато си затваряш очите и оставяш да безчинстват определени политици и да чакаш те да ти посегнат, за да провидиш нещо и да се обърнеш срещу тях, това е много закъсняла справедливост. Надявам се да се случи все пак", допълни Демерджиев.

Силовият министър коментира, че в МВР не са депозирани заплахи към Иван Гешев, за каквито съобщи самият обвинител номер 1 по време на своя брифинг.

"Ако имахме такава информация, щяхме да реагираме. Аз отдавна апелирам към прокуратурата да се събуди, и да направи това, което може в своите правомощия, тоест - да върне чувството за справедливост на хората. 100 пъти сме коментирали делата, които стоят на трупчета, сто пъти сме коментирали прекратени и спрени производства - какво трябваше да се случи, за да се провидят неща, които стават вече години наред?", попита още Демерджиев.

Борисов за обвиненията на Гешев: Не съм звънял на прокурори, не съм в позиция да предлагам постове на посланици

"Ако има заплахи за сигурността му, призовавам Гешев да подаде сигнал към нас", допълни министърът.

"Не отричам имената, които той назова, към тях могат да се добавят още. Очаквам това от деня, в който съм встъпил като вътрешен министър", каза още Демерджиев.

 
БГНЕС