Делото за конфискация на хотела на Ванко 1 отложено за септември
Делото за конфискация на хотела на Ванко 1 отложено за септември / netinfo

Делото за конфискация на хотела на рапъра Ванко 1, заведено срещу баща му Петър Главчев, който е собственик на постройката, бе отложено за септември заради непредставена в срок счетоводна експертиза.

Оказа се, че нито адвокатът, нито подсъдимият са уведомени че, експертното заключение е готово и е било депозирано в съда още на 25 юни.

Адвокатът на Главчев Кирил Стоянов представи на съда нови доказателства за произхода на част от средствата, с които е построен хотелът.

Според новите документи майката на певеца Цветана Главчева е продала имот за 2 милиона недоминирани лева още през 1998 година. „Накрая ще излезе така, че ще докажем повече доходи отколкото струва хотелът”, каза пред журналисти адвокат Стоянов. Хотелът струва над 850 хиляди лева по оценка на Комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин.

От комисията „Петканов”, по чиято искова молба е образувано делото срещу Главчев, предоставиха документ от Областна дирекция „Земеделие и гори” , с който се удостоверява, че Петър Главчев не е регистриран като земеделски производител.

Адвокатът отказа отговор на въпроса с пари от САПАРД ли е построен хотелът и отказа да обясни липсата на регистрация на Главчев като земеделски стопанин. Майката на Ванко 1, обаче още след първия му арест, заяви че семейството й имали пари от гледане на гъби.

Ванко 1 не бе доведен в залата, защото не е призован като свидетел или подсъдим. Той излежава остатъка от присъдата си на строеж край Пловдив.

Други новини от Пловдив