DarikNews и novinite.com с общ новинарски интернет проект
DarikNews и novinite.com с общ новинарски интернет проект / netinfo

Собственикът на Дарик Радосвет Радев и Управителят на „M3 Communications Group“ Максим Бехар представиха най- новия интернет проект - DarikWeb. Компанията слива ресурсите на двата новинарски сайта DarikNews и novinite.com. Ръководител на новия  
проект е Людмил Кържилов - управител на DarikNews, и Милена Тръпчева - съуправител в novinite.com.

Новият проект DarikWeb е факт след като DarikNews купи 51% от „Новините” ООД. Информационните сайтове, които ще предлагат новини на български и английски език ще бъдат подкрепени от една от най-големите фотоагенции- Sоfia Photo Agency, също придобита от DarikNews.

Другите проекти на DarikWeb ще представляват сайт за предлагане и намиране на работа, страница с бизнес насоченост, сайт с новини и интересни факти от света на шоубизнеса, място в интернет, където да се открие всичко свързано с туризма и почивката, както и страница за запознанства.

По думите на Максим Бехар някои от новите сайтове ще са готови до края на годината, а целият проект ще приключи до края на 2007 г.

"Създадохме DarikWeb, за да отговорим на нарастващата нужда от информация от различните точки на страната, а и заради предстоящото влизане на България в ЕС, което неминуемо ще повиши интересът към случващото се в страната и по света", обясни Радосвет Радев. "Целта ни е да предоставим, както на българските, така и на чуждестранните потребители актуална информация с различна тематика", каза още той. 

От старта на DarikNews в края на 2005 г. аудиторията на медиата, насочена към широк кръг българи в страната и в чужбина, се е увеличила повече от десет пъти. Всеки делничен ден се регистрират над 15 хиляди читатели.

Novinite.com е източник на новини за България на английски език и предоставя актуална информация за най-новите икономически, политически, културни и спортни събития в страната. Подготвя се и всекидневното електронно издание Sofia Morning News.