/ БГНЕС
От ВМРО са сезирали прокуратурата за случая с роклята на певицата Мила Роберт по време на София Прайд. От партията определят действията й като "публично и демонстративно поругаване на българския трикольор.

Тя участва в концерта по време на парада, облечена в къса рокля с трибагреника. Секунди по-късно Мила ефектно съблече одеждата и я хвърли на земята.

Под нея певицата носеше същия модел впита рокля, но този път вместо в бяло, зелено и червено, одеждата беше с цветовете на ЛГБТИ флага.

Мила Роберт предизвика скандал заради рокля с националното знаме по време на София Прайд (ВИДЕО

"Изпълнителката гордо посочи шарените одежди, с което показа пълното си пренебрежение и отричане от националния символ. С настоящия сигнал Ви уведомявам за извършено деяние, което представлява опетняване на знамето на Република България и е в нарушение на чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс", пише председателят на младежката организация на ВМРО Христо Иванов в сигнала до прокуратурата. И допълва, че парадът се е провел точно на Черешова задушница.

Сигнал за поругаване на националното знаме подават и от Куберовъ воинъ.




Самата Мила Роберт се извини на онези, които са се почувствали засегнати от действия й. 

"Искам извинение от всички, които са били обидени от моето изпълнение по време на София Прайд. Да, не трябваше да оставям роклята на земята, не съм целяла да бъде жест на неуважение и ако мога да върна времето назад - бих я сгънала прилежно", написа певицата в Инстаграм. И добави, че действията й са имали единствената цел да накара обществото да бъде по-толерантно към ЛГБТИ хората, които по думите й напускат България поради страх и заплахи.

 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня