Цвета Караянчева призова регионалният директор на МВР в Кърджали да излезе и да каже публично дали, как и с какво го е заплашвала.

"В противен случай ще приема казаното от вътрешния министър Рашков за показна наказателна акция срещу мен, която цели да ме дискредитира персонално в навечерието на изборите и да предизвика ескалация на напрежението в региона. Свидетели сме на чудовищни манипулации от служебното правителството на Радев, брутална гьобелсова пропаганда и внушаване на страх в хората в цялата страна и в частност в кърджалийско, прикрити зад фасадата на борбата с купения вот", заяви бившата председателка на Народното събрание.

Изявлението на Караянчева се случва след като по-рано вътрешният министър изнесе информация за схема за търговия с гласове в Кърджалийско. Бойко Рашков заяви, че в местно горско стопанство дърва имало само за хора, които са обявили, че ще гласуват за ГЕРБ. След започването на разследването началникът на кърджалийската полиция получил обаждане от бившата шефка на НС с ултиматум, че ако не прекрати действията срещу горските, ще загуби поста си.

Бойко Рашков обвини Цвета Караянчева в предизборни заплахи

Цвета Караянчева нарече действията срещу нея "груба полицейщина".

"Подобни обиски, арести по донос, разчистване на сметки и подгряване на сценария „гласове срещу дърва“ България не помни от мракобесните тоталитарни времена. На всички, които репресивната машина на Рашков продължава да мачка и да преследва ще кажа: Не се страхувайте! Няма верига за истината, а истината е на наша страна", заключи Караянчева.