COVID-19 в музикалното творчество. Главният герой се появи в попа, регетона, дори в попфолка. Коронавирусът провокира българските изпълнители да му отделят специално внимание, предава NOVA

Попфолк певицата Емилия призова за смирение, изказа подкрепа към ген.Мутафчийски (ВИДЕО)

Един от тях е ексцентричния изпълнител Константин Трендафилов, по-известен като Папи Ханс. „Когато човек е затворен за 1-2 седмици, започват да му хрумват разни истории, свързани с тази изолация. Да поднеса темата през любовна история, така че да е малко по-деликатно“, коментира Папи Ханс.

В анимиран клип певицата Гергана Стаменова се вози при генерал Мутафчийски. „Това е човекът, който винаги ни дава най-актуалната информация. Той управлява возилото към изцелението от COVID-19, тъй като клипът е за разпадащия се свят. В текста на песента става въпрос за мъж, който е адски досаден - като коронавирусът, който е на всякъде“, сподели тя.

Фризьор сътвори прическа с образа на ген. Мутафчийски (СНИМКИ/ВИДЕО)

Попфолкът също отвърна на коронавируса. Младият изпълнител Денис Теофиков записа нова песен, в която възпява началника на Националния оперативен щаб. Сред изпълнителите се появи и куче, което пее естрада.

С песен гони коронавируса и певецът Иво Димчев. Ексцентриочният изпълнител гони заразата в колоритното си видео. скандалната песен е пълна с нецензурни изрази.
nova.bg