Нестандартната фризура е дело на известния стилист Асен Налбантов
Генерал Мутафчийски се появи на главата на клиент на фризьорски салон, съобщава NOVA. Нестандартната прическа е дело на известния стилист Асен Налбантов. 
 

"Здравейте! Аз съм Асен Налбантов. Уважаеми уптравляващи, ето какво направих! Няма как! Сутрин ставаме, вечер лягаме с Генерала! Всички фризьори сме съпричастни с това, което се случва в страната.

Ген. Мутафчийски: Не е време за празници, останете си вкъщи

По статистика салоните в България са над 50 000. Много от нашите колеги затворихме салоните. Това е нашият доход, това е нашият хляб! Моля ви, не ни забравяйте, не забравяйте хората, които правят света по-красив!", призова фризьорът Асен, а призивът му достигна до стотици хиляди и се превърна в тотален хит в мрежата.

"Имаше малко шега срещу нас, фризьорите, спрете с фризьорските салони. Това ме подтикна и аз да вкарам лек хумор. Закачката е положителна, разбира се, никой не обиждаме", заяви той.
 

"Дойдох и ми каза: "Искаш ли да направим генерал Мутафчийски?" И аз се съгласих! Правили сме на моята глава всякакви рисунки и стана интересно!", споделя Калоян. "Нямаме гумичка да изтрием. Тук нямаш право на грешки! Защото отиде ли косата, нямаме материал за работа!", споделя Асен. След 2 часа резултатът е налице!

"Трудно е да се носи ликът на генерал Мутафчийски на главата и след един ден я махнем!", категоричен е Калоян. Асен смята, че салоните за красота, които ряботят трябва да спазват строги правила.

Ако се спазва дезинфекцията, работим с ръкавици, с маска, вземаме по един, за да няма натрупване в салона. Аз дори имам и костюм, понеже правя някои известни личности", обясни Асен.
 

И от изкуството на красотата се телепортираме към музикалния свят. Образът на Генерала се появи и в музиката. В анимирания видеоклип на певицата Гергана Стаменова, Генералът е в главната роля.
 

Под акомпанимента на чанове, народната певица Смиляна Захариева, възпя Мутафчийски от балкона си. Певицата е призната от Гинес за жената с най-силен глас на планетата, достигайки 113,8 децибела.
nova.bg