Централната избирателна комисия (ЦИК) открива процедура на договаряне без предварително обявление за възлагане на обществена поръчка „Дейности по осигуряване на машинното гласуване в страната и извън страната в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г., за частичните избори за кметове на 9 октомври 2022 г. и на 23 октомври 2022 г., съгласно техническата спецификация и условията на договора. Това се посочва в решение на избирателната комисия.

Дейностите включват: Инсталиране на демоверсия на електронна бюлетина на до 500 специализирани устройства за електронно машинно гласуване (СУЕМГ) в 3-дневен срок от решението на ЦИК за избор на изпълнител на дейностите, параметризиране на бюлетините, конфигуриране, профилактика, инсталиране и настройване на до 11 100 (единадесет хиляди и сто) специализирани СУЕМГ, както и дейности, представляващи логистично осигуряване, техническо обслужване на СУЕМГ и транспортирането им в страната за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.

ЦИК определи правилата за предизборната кампания за вота на 2 октомври

Параметризиране на бюлетините, конфигуриране, инсталиране и настройване на до 15 (петнадесет) СУЕМГ за частичните избори за кметове на 9 октомври 2022 г., както и дейностите, представляващи логистично осигуряване, техническо обслужване на СУЕМГ и транспортирането им в страната за частичните избори за кметове на 9 октомври 2022 г. и при евентуален втори тур.

За изборите за кметове на 23 октомври 2022 г., параметризиране на бюлетините, конфигуриране, инсталиране и настройване на до 15 (петнадесет) СУЕМГ, както и дейностите, представляващи логистично осигуряване, техническо обслужване на СУЕМГ и транспортирането им в страната за частичните избори при евентуален втори тур“.

С две машини ще се гласува в избирателните секции през октомври

ЦИК ще изпрати покани до Смартматик Интернешънъл Холдинг Б.В. и „Сиела Норма“ АД, за участие в процедура на договаряне без предварително обявление за възлагане на обществена поръчка по реда на ЗОП.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 6 800 000 (шест милиона и осемстотин хиляди) лева без включен ДДС.

В прогнозната стойност е включена опция за допълнително възлагане на дейности при необходимост от допълнителни СУЕМГ за частичните избори за кметове на 9 октомври 2022 г. и на 23 октомври 2022 г. 
БТА