/ БГНЕС
БСП ще внесе вот на недоверие към правителството за корупция следващата седмица. Това заяви соцлидерката Корнелия Нинова в декларация от името на групата.

"Внасяме другата седмица вот на недоверие за корупция. Оставката и падането на правителството е гаранция за просперитет на България и перспектива пред българския народ. България ще започне да се възстановява и българите да живеят по-добре, когато моделът на олигархично-паралелната държава си отиде", коментира тя.

Социалистите ще поискат и създаването на парламентарна анкетна комисия,  за "липсващите 700 млн. лева от хазната вседствие на лобизъм и скрити договорки в хазарта".

Също днес внасят и предложение за създаването на анкетна комисия за закупуването на акции в ПИБ от Банката за развитие. 

В декларацията Нинова отправи остри критики към управляващите. Тя ги обвини, че рушат държавността и институциите, а с всяването на страх заради пандемията прикриват скандали.

"Даваме ли си сметка какво се случва в държавата напоследък и с народа ни? Съществуват поне три реалности в момента? Първата е пандемията COVID - 19 Блестта ту отшумява, ту се връща и наред със здравните мерки и вместо да ни е урок за спешна реформа в здравния модел все повече се засилва усещането, че се използва за политически цели", атакува Нинова.