/ БГНЕС, архив
Над 25 души са ранени при пътни инциденти. Това става на фона на акция за контрол на скоростта по пътищата на Главна дирекция „Национална полиция”
Черен уикенд: Катастрофи отнеха живота на седем души (ОБЗОР)
98471
Черен уикенд: Катастрофи отнеха живота на седем души (ОБЗОР)
  • Черен уикенд: Катастрофи отнеха живота на седем души (ОБЗОР)
Седем загинали и над 25 ранени при катастрофи в първия уикенд, в който хеликоптер на МВР следи стриктно за нарушения по пътищата в страната. След като в събота Главна дирекция „Национална полиция” започна акция за контрол на скоростта по пътищата, за която подготви цялата си налична техника, в страната станаха над 20 тежки пътнотранспортни произшествия.

Един човек загина, а четирима са ранени при тежка катастрофа край Варна
 
Хеликоптер, служители на Пътна и Криминална полиция и цивилни патрули следят за превишена скорост по пътищата в страната през последния уикенд. За акцията си МВР подготви цялата си налична техника. От ГД „Национална полиция” се похвалиха, че само в първия ден на акцията по пътищата са констатирани 512 нарушения за превишена скорост.
 
Въпреки това само за два дни в страната са станали около 20 тежки пътнотранспортни произшествия. Едно от тях е това в събота край село Старо Оряхово, в което пострадаха петима души, от които един почина по-късно в болницата. Сред ранените бяха две деца и бременна жена, които вече са в стабилно състояние и са контактни. От полицията във Варна обясниха, че вероятно причината за катастрофата е именно несъобразена скорост, тъй като в завой челно са се сблъскали два автомобила.

Петима ранени при катастрофа на пътя Ахелой - Поморие

Минути след този инцидент петима души пострадаха в катастрофа на пътя Ахелой – Поморие. В този случай лек автомобил застигнал и се блъснал в ремаркето на камион-влекач.
 
Рано сутринта в неделя тежка катастрофа край Пловдив отне живота на трима души. Подобно на инцидента от предния ден лек автомобил настигнал и се блъснал в ремарке на трактор.

Тежка катастрофа отне живота на трима души край Първомай (ВИДЕО)
 
Двама души пък загинаха при челен сблъсък между два автомобила по пътя между селата Добролево и Борован.
 
И въпреки акцията на МВР за контрол на скоростта и за спазване на Закона за движение по пътищата, в която включиха всичката си налична техника, както и всички служители на „Пътна полиция,” статистиката за уикенда се равнява на седем жертви и над 25 пострадали.

Поредна катастрофа за този уикенд, двама души загинаха