„С промените, които направихме в Конституцията и НК, няма недосегаеми магистрати. И тримата големи – председателят на Върховният касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор подлежат на отчет пред Народното събрание. Бяха разширени контролните функции по отношение на тези магистрати”, заяви в студиото на „Здравей, България” по NOVA правосъдният министър Цецка Цачева.

Цачева се чувства комфортно в ролята на министър
 
По отношение на референдума тя заяви, че ГЕРБ слага на парламентарната маса този въпрос по начина, по който са гласували хората. "ГЕРБ ще изпълни тази своя заявка", добави Цачева.

Коя е Цецка Цачева - министър на правосъдието

„Трябва всички заедно, най-вече представителите на съдебната власт, да имаме диалог. Да снижим емоциите за сметка на разума. Това доверие на избирателите се оправдава с поемане на отговорности и работа, за да има конкретни резултати на местата, на които сме изпратени да работим”, каза още правосъдният министър Цецка Цачева.

Какви са приоритетите на новите министри? (СНИМКИ)

„Ние имаме добри закони, които са хармонизирани с европейското законодателство. Проблемът при нас е как се изпълнява закона. Контролира ли се неговото изпълняване. По НПК и НК се работи по тях. НПК се работи усилено за неговото изменение”, коментира Цецка Цачева. 
 
nova.bg