Военният министър беше на церемонията по изпращането
Военният министър беше на церемонията по изпращането / БГНЕС
"На това състезание представяте не само вашите умения, а и Българската армия, затова ви пожелавам успех и на добър час". Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който участва в церемонията по изпращането на българския военен отбор за участие в Седмите световни военни игри в Китай, пише БТА.

Българските ВВС участват в тренировката на НАТО „Rammstein Guard”

След като постиженията на военните спортисти бяха представени на церемонията, министърът на отбраната им пожела успех на състезанието в Китай, като изрази убеждението си, че отборът отива добре подготвен и добре ще представят военния ни спорт.
 

БГНЕС



На церемонията в Министерство на отбраната присъстваха също заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, високопоставени офицери, китайският аташе по отбраната. Нека всеки от вас постигне максимума от това, за което се е подготвил, и всички ние да ви посрещнем на летището с повече медали и успехи, за славата на Българската армия и спорта в нея, пожела Андонов.

Започнаха учения на НАТО в Украйна с участието на България

Българската делегация за Седмите световни военни игри ще бъде ръководена от заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, който също пожела успех на отбора. Ръководител на българската мисия е полковник Венелин Дерибеев.
 

БГНЕС



На учението във Варна: Самолет се разхерметезира във въздуха и пада в морето (Снимки)

Делегацията включва 36 човека, от които 22-ма спортисти в 8 вида спорт от различни военни структури, треньори, съдии, ръководители и официални лица. Спортната надпревара ще се състои в Ухан от 18 до 27 октомври. На всеки от спортистите министърът на отбраната даде икона на Св. Георги Победоносец.
 

Български военни бяха изпратени на Военните игри в Китай
БГНЕС



Българският военен спорт става пълноправен член на третата по големина световна спортна организация - Международния съвет за военен спорт /CISM/, още през 1991 г. - 13 години преди присъединяването на страната към НАТО. Преди CISM са само Международният олимпийски комитет и ФИФА.

 
БТА