/ iStock/Getty Images
Съвместна българско-американска подготовка с участието на формирования от Силите за sпециални операции на Българската армия и армейската авиация от Сухопътните войски на САЩ в Европа ще продължи от 19 до 25 август в нашата страна. Това съобщиха от дирекция "Връзки с обществеността" на Министерството на отбраната.

В подготовката ще участват до 250 военнослужещи от 68-ма бригада "Специални сили" с необходимата екипировка и оборудване, и до 30 военнослужещи с до пет вертолета UH-60 Black Hawk от армейската авиация на Сухопътните войски на САЩ в Европа.

След смъртта на парашутист: Провеждат ново военно учение на Летище Чешнегирово

По време на съвместната подготовка ще бъдат изпълнени парашутни скокове в района на летище Чешнегирово. За целите на подготовката се очаква вертолетите от състава на армейската авиация на Сухопътните войски на САЩ в Европа да се пребазират в нашата страна в периода 17-19 август 2019 г.


Целта на съвместната българо-американска подготовка е да се повишат уменията на военнослужещите от Силите за Специални операции за изпълнение на парашутни скокове от вертолет и оперативната съвместимост между участващите сили и средства при изпълнението на съвместни задачи.
 
БТА