учение Варна
учение Варна / МВР
Вътрешният министър Младен Маринов взе участие в учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия, провело се във Варна.

Той е бил запознат предварително със сценария и идеята на това учение, чиято цел е да се покаже на практика и терен как институциите ще реагират помежду си при възникване на подобни произшествия.
 

учение Варна
МВР

Според министъра в такива кризисни ситуации е много важно участващите институции да работят синхронизирано, особено при авиокатастрофи, когато от съществено значение е разследващите да разберат каква е причината за инцидента.

учение Варна
МВР

Показват как се спасяват хора след авиокатастрофа на плажа в „Аспарухово“

„Имаме разработени планове, но когато се разиграе такъв сценарий на терен става ясно къде и какви са съответните пропуски“, каза Младен Маринов.
Той добави, че в една реална ситуация напрежението е огромно, но такъв вид обучения се стараят да пресъздадат на максимална степен ситуацията.
 

учение Варна
МВР

учение Варна
МВР

Това е първото подобно учение, което се провежда във Варна. То е организирано от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ към Министерството на транспорта и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

учение Варна
МВР

учение Варна
МВР

учение Варна
МВР

След спецакция: Задържаха мъж за разпространение на високорискови наркотици (СНИМКИ)

Целта на подобни мероприятия е подобряване координацията между силите и средствата на единната спасителна система за справяне с тежко авиационно произшествие.
 

учение Варна
МВР

учение Варна
МВР

учение Варна
МВР


Тази година се разигра ситуация, при която част от разхерметезиралият се във въздуха самолет пада във водата, а другата част падна на сушата, а учението се проведе на плажа във варненския кв. „Аспарухово“.

учение Варна
МВР