/ пресцентър, Министерски съвет
България и Кипър да предлагат съвместен турсически продукт на трети страни. Тази възможност са обсъдили председателят на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис и председателят на парламента Цвета Караянчева.

ЕС наложи санкции на Турция заради сондажите край Кипър

Силурис е на посещение у нас. Той проведе среща и с премиера Бойко Борисов, а по-късно ще посети и "Дондуков" 2, където ще разговаря с президента Румен Радев.

"Говорихме за сътрудничество в областта на културата, образованието и най-вече на туризма. Също и, че може да предлагаме, България и Кипър, съвместен туристически продукт, който да предлагаме на трети страни", каза Караянчева.

Министерството на труда ще разяснява правата на българските граждани в Кипър
 
"Ние изпитваме традиционно голяма благодарност към България и по-специално за времето след турското нашествие, когато България даде работа и хляб на хиляди кипърски граждани, изгубили къщите си от турското нашествие. Това, което Кипър днес предоставя като възможност за трудова заетост на български граждани е най-малката отплата", заяви Силурис.

пресцентър, Министерски съвет


Премиерът Борисов сподели на срещата, че политическият диалог между България и Кипър е изключително полезен, защото мотивира активната работа във всички сфери от взаимен интерес.

Българският министър-председател изрази надежда, че занапред ще се разшири още повече спектъра на посещения на ресорни министри между двете държави. Борисов изтъкна потенциала на подписаните през последните години двустранни споразумения в областта на земеделието, туризма, енергетиката, културата, образованието и науката, корабоплаването.