Бъчварова обиколи структурите на МВР в страната
Бъчварова обиколи структурите на МВР в страната / DarikNews.bg, архив
Бъчварова обиколи структурите на МВР в страната
92204
Бъчварова обиколи структурите на МВР в страната
  • Бъчварова обиколи структурите на МВР в страната

В последните дни от мандата си вътрешният министър в оставка реши да направи обиколка из структурите на МВР в страната. В рамките на седмица пред Румяна Бъчварова рапортуваха десетки полицаи от областните дирекции в Силистра, Русе, Търговище, Шумен, Ямбол, Добрич, Варна, Благоевград, Кърджали, Бургас и други.

Министър Бъчварова и комисар Стамболийски отчетоха спад на битовата престъпност и увеличение на разкриваемостта

Основната цел на силовата министърка е чрез посещенията си да убеди униформените да се включат активно в операцията срещу битовата престъпност, която кабинета рекламира мощно в последните две седмици. За целта Бъчварова обещава нови патрулки, дрехи и обувки за полицаите.

По време на трескавата обиколка, силно напомняща на предизборна кампания, Румяна Бъчварова представи основните приоритети на МВР, фокусирани именно върху битовите кражби.

Според официалната информация от посещението на министъра в областната дирекция в Смолян, именно там са едни от най-добрите показатели, както и най-ниските регистрирани нива на битова престъпност. Резултатите дори бяха определени от пресцентъра на силовото ведомство като впечатляващи.

Министър Бъчварова: Смолян е с най-ниската регистрирана битова престъпност в страната

Като поощрение за добрата работа полицаите от Смолян ще бъдат подпомогнати от т.нар. сътрудници по охрана, които ще изпълняват определи функции в обектите на МВР и по този начин полицейските служители ще могат да се включват ефективно в оперативната работа, обещава Бъчварова.

Както в Смолян, така и в останалите области, включени в последната й обиколка като министър на редовия състав, Бъчварова обеща нови автомобили, допълнителни средства за гориво и за ремонт, както и дрехи и обувки.

МВР прилага мерки за борба с битовата престъпност, които дават ефект

Шумната операция ще обхване периода на управление на служебния кабинет и ще приключи формално около следващите избори. Новоизбраното правителство ще трябва да прецени дали да я продължи.