/ МВР
Чакащите на буферния паркинг тежкотоварни автомобили се пропускат поетапно, съпроводени от полицейски патрули
Временният буферен паркинг на бившето летище „Узунджово“ вече работи, съобщиха от МВР.. Тази сутрин, с организиран конвой там са пристигнали първите 64 тежкотоварни автомобила.

МВР

На бившето военно летище тази сутрин беше и директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков, както и областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметът на Хасково Станислав Дечев, директорът на ОД на МВР-Хасково ст. комисар Ангел Цанков и директорът на Областно пътно управление Хасково инж. Радостин Ламбрев, които координираха дейностите по логистиката на временния паркинг и следяха за изпълнението им.

Борисов: До утре буферният паркинг на българо-турската граница трябва да работи (ВИДЕО)

Директорът на ГД „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков заяви, че опашката от тежкотоварни автомобили по автомагистрала „Марица“ на изход към Република Турция се е стопила и вече е около 5 км.

МВР

Пропускателната способност на пункта в Турция е увеличена в резултат на проведените разговори между ресорните министри с турските им колеги и на ден вече преминават около 1200 тира.

12 нови случая на коронавирус у нас, две деца на 3 г. и 8 г. в Бургас са заразени (ВИДЕО)

"След като бъдат обработени на граничнопропускателният пункт, чакащите на буферния паркинг тежкотоварни автомобили се пропускат поетапно, съпроводени от полицейски патрули", поясни гл. комисар Кичиков.

МВР

Работата по обработката на терена продължава. Вече са монтирани осветителни тела, химически тоалетни и водоноски за нуждите на шофьорите. На паркинга има непрекъсната охрана, ще бъде осигурен и кетъринг.