/ БГНЕС
Соцлидерът Корнелия Нинова внесе проектозакона на Мая Манолова за медицинските специалисти в деня, когато се очаква градският пленум на столичната соцорганизация да гласува подкрепа за кандидатурата на бившия омбудсман.

ДБГ се регистрира за изборите, ще подкрепят Манолова за кмет на София

Медицинските сестри протестират справедливо за възнагражденията си, застана на тяхна страна Нинова. 

Тя обяви, че депутатите от „БСП за България“ внасят в парламента Закон за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките, асоциираните медицински специалисти, зъботехниците и помощник-фармацевтите, в изработката на който участва и Манолова. Законът цели да въведе равнопоставеност между различните организации, както и да им даде възможност да участват в съставянето на нормативни документи. 

От БСП подкрепят и искането на мединските сестри за основно възнаграждение от две минимални работни заплата или 1120 лева. Опозицията ще предложи увеличението на заплатите по време на бюджетната процедура в края на настоящата година. 

Медицнските сестри излизат на протест пред парламента отново, след като в края на април правителството отпусна 50 млн. лева, които да бъдат използвани за увеличението на заплатите в сектора. Според здравните работници обаче увеличението на възнаграждението им е символично.