Драгомир Стойнев
Драгомир Стойнев / БГНЕС
Президентът Румен Радев няма вина, че гражданите освиркват ГЕРБ. Така от БСП отговориха на декларацията на управляващите, които настояха Румен Радев да се извини за поругаването на паметта на Васил Левски по време на вчерашното шествие.

Караянчева: Радев доказа, че дълбае разделителни линии дори пред Паметника на Левски

Соцдепутатът Драгомир Стойнев посочи, че именно държавният глава е призовал участниците в шествието да спрат освиркванията.

"ГЕРБ трябва да си отговори на въпроса защо българските граждани ги освиркват, вината не е в президента и в БСП", отсече от парламентарната трибуна Стойнев.

Слова и цветя пред Паметника на Левски: Благодарим ти, Апостоле (СНИМКИ)

Той обвини ГЕРБ, че декларацията им е била изпълнена с много "ярост и злоба към една институция, която е единствената, на която положителният рейтинг е по-голям от отрицателния".

ГЕРБ с остра декларация срещу Радев: Да се извини за поругаването на паметта на Левски

"Дълбоко съжалявам, че толкова гняв имаше в декларацията на политическа партия ГЕРБ. Не считам това за необходимо и адекватно. Вчерашните събития трябваше да ги разделим на две. Едното е шествието, другото е освиркването. Шествието е право на българския президент и никой не може да му забрани да участва или ръководи в дадено шествие. Той е избран пряко от българските граждани. Той има право да води български граждани, да бъде заедно с тях, да ги изслушва, да изразява тяхно мнение, да се вслушва в неволите, но при вас като че ли основният проблем е защо той не хвали правителството", червеният депутат.

Той осъди и обидите към участниците в шествието.

Български срам в деня на бесилото - манифестация и селфита под лика на Апостола

"Дали са били маргинали за политици, които едва ли не нямат морал. Неприсъщо е за народни представители, особено за партия, която има амбициите да ръководи тази страна да се отнася с такова пренебрежение към български граждани. Ето за това разделение и омраза ние говорим и искаме да преодолеем", настоя депутатът от БСП.

По думите му всички институции са разбити.

"Вместо да говорим за институции, говорим за глашатаи, защото там трябва да има опитни хора, които да не зависят от никоя партия, а от държавата. А не да имаме държава, в която един човек да решава дали да има път, винетка, ток, вода. Това трябва да го променим. Ние трябва да проумеем, че има голям проблем. Дано наистина ни проблесне, че това зависи от нашето единение, когато става въпрос за национални приоритети", заключи Драгомир Стойнев.