БСП депутат разкритикува поведението на Борисов покрай блокадите по границите
БСП депутат разкритикува поведението на Борисов покрай блокадите по границите / cнимкa: DarikNews

Загубите от блокадите на българо-гръцката граница за страната ни са огромни. Това обяви днес на среща с журналисти в Гоце Делчев народният представител от Коалиция за България Корнелия Нинова.

„Подходът на премиера Бойко Борисов беше пожарникарски и грешен. Летенето с хеликоптер до границата бе популистки ход, който, както се видя, не даде трайни резултати", коментира Нинова. „Падането на блокадата отново е унизително и подигравателно отношение към българския премиер", каза още тя.

Нинова заяви още, че БСП ще настоява Бойко Борисов да намери трайно разрешаване на проблема чрез дипломация и диалог.

При посещението си в Гоце Делчев Корнелия Нинова обяви още, че вътрешното отделение в болница "Иван Скендеров" в града е пред закриване. По думите й причината за това е заради въведеното изискване да има по двама специалисти, а в момента има само по един. Тя допълни, че това изискване не фигурира в Националния рамков договор. „Тази реформа е сбъркана, хаотична, липсва диференциран подход. Ние ще настояваме изискването за двама специалисти да отпадне, да се преразгледа и увеличи бюджетът на НЗОК. Резервът, който предишното управление остави, е около 1,2 млрд. лв.", обясни Нинова.

Новини от Благоевград