Босия за избора на нов главен прокурор: Няколко цървула избират друг цървул
Босия за избора на нов главен прокурор: Няколко цървула избират друг цървул / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Босия за избора на нов главен прокурор: Няколко цървула избират друг цървул
59896
Босия за избора на нов главен прокурор: Няколко цървула избират друг цървул
  • Босия за избора на нов главен прокурор: Няколко цървула избират друг цървул

Пореден протест на Николай Колев-Босия. Този път известният дисидент и поет се обяви в подкрепа на Чавдар Янев - човекът, който от седмици провежда гладна стачка пред сградата на ВСС. На път към ДКВР, където Босия възнамерява да подаде жалба в подкрепа на Янев, той застана пред сградата на съвета, където в момента тече процедура по избор на нов главен прокурор на България.

„От тиквеното семе се ражда тиква. Както не може от футболна топка да се ражда вицепремиер. Щом за българските граждани това е нормално, за мен това не е нормално. Обама като иска да си го избира, да дойде да вземе българско гражданство и да си го избира. Аз не мога на Обама да му държа сметка. Има си американски избиратели, те да му държат сметка. Аз мога и трябва да държа сметка на българските политици", заяви пред журналисти Николай Колев-Босия.

Относно избора на нов главен прокурор Босия заяви: „Няколко цървула избират друг цървул за главен прокурор, т.е. не го избират, а го назначават. Те самите са назначени от Народното събрание и от президента, и от няколко въшкарски техни съюза. Тук няма никакъв избор. Най-вероятно ще назначат Цацаров, макар че той е и масон и не си е плащал две години данъците. Така държава не се прави. Ние не искаме да имаме бъдеще".

Преди време Николай Колев-Босия бе задържан за 24 часа в полицията, защото хвърли домат по сградата на Народното събрание. За протестния си акт Колев информира предварително в блога си, където публикува писмо с искания до шест институции у нас. Протестният акт на дисидента предизвика поредица акции, наречени от недоволните граждани „Доматена революция.