/ БТА
"След концерта настава тишина и хаос. Свидетели сме на ежедневни скандали и свидетелства за корупция", това каза пред журналисти на обиколка в Айтос, Бургас и района лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посочи, че вчера в интервю Тошко Йорданов е казал, че заместник-председателят на парламента Татяна Дончева е писала на листче половин милион за депутат. "Няма да оставим този скандал да се замете под килима. Разбирате ли какъв финансов ресурс е изсипан срещу нас".

Според Борисов са налице състави на престъпления на висши държавни служители.

"По моя сметка им трябваха трийсет депутати. 30 по 500 хиляди правят 15 милиона ресурс. Откъде? Чудя се как Бойко Рашков не се самосезира, защо не прати ДАНС? Кой е този депутат, кое е това листче? Защо Йоданов, който говори, че ГЕРБ е мафиотска структура, мълчи и сподели чак вчера за този колосален подкуп за депутат? Защо Капон, Хаджигенов, Мая и Иванов мълчат по този случай", попита Борисов.



Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева в опит да разцепи ИТН

"Колко време чакаме да разберем дали министърът на икономика е, или не е с двойно гражданство. Защо Радев обвързва и се разпорежда с нещо, което не е негова работа - актуализацията на бюджета и плана за възстановяване", попита Борисов. По думите му, ако се приеме тяхното предложение да се броят квитанциите от машините, щели да се хванат манипулациите на вота. Затова другите партии не искали да го въвеждат.

"В условията на диктатура, в каквато е България, всичко в името и благото на човека. Всичко е в услуга на Радев. Де факто сме в президентска република, а неговите марионетки си раздават парите от олигарсите, които главния прокурор вкара в затвора", заяви Борисов.

Заплашиха с убийство Ива Митева, тя: Страх ме е за близките ми (ОБЗОР)

По думите му смъртната заплаха към шефката на НС Ива Митева била измислица, за да се отклони вниманието от истинските проблеми.

Борисов не пожела да коментира кандидатурата им за президент, но заяви, че в следващия им мандат ще увеличат двойно заплатите и на лекарите, както са направили в миналия с учителите.



ГЕРБ-СДС напусна дебатите за бюджетите на НЗОК и ДОО (ВИДЕО)

По думите му миграционната политика на служебния кабинет била провал. Той посочи, че с Гърция нямаме ограда на границата, а натиска оттам бил по-голям.

"Причината за провала не е оградата, а загубения диалог с Брюксел. Аз бях моста между Турция и Брюксел да се изплащат парите за съвместната охрана на границата. Тези милиарди евро", категоричен бе Борисов. "Ако не знаят как да питат, ще им кажа", подчерта той.

Борисов: Застой и хаос - това донесоха Слави Трифонов и Радев

В Айтос Борисов се срещна с кмета на града Васил Едрев. Двамата посетиха обновения парк "Славеева река", който бе ремонтиран с близо 1 650 000 лв по време на управлението на ГЕРБ. Площта на парка е приблизително 381 декара. Там има детски площадки, кътове за отдих, чешми, лятна естрада, зоопарк. Преди да посети Айтос, Борисов беше в Бургас и Поморие.

Той и кметът на Бургас Димитър Николов разгледаха строителството на обходния път край града за Слънчев бряг.

"Добре, че успяхме да преведем парите за пътя от Бургас до Слънчев бряг, защото сигурно щяха да спрат изграждането му, както направиха с АМ „Хемус“. До 2 месеца пътят ще бъде асфалтиран. Целият трафик от АМ „Тракия“ за Слънчев бряг и Варна ще минава оттук и няма да натоварва Бургас", категоричен бе Борисов.

"Нали имаше едни тук, дето идваха да го гледат. Много интересно. Преди все говореха за вдигането на цените на бензина и нафтата, за ревизия на "Лукойл", сега от няколко месеца нито ги искат от финансовия министър, нито говорят за вдигане на цената, то с 30-40% се вдигна, но е мълчанието на агнетата. До края на годината се надявам да не им вземат парите и да стане факт", допълни още Борисов.