/ БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Албания Еди Рама, съобщиха от правителствената информационна служба.

Повод за нея е силното земетресение, регистрирано тази нощ в Албания, при което трима души загубиха живота си, а други бяха ранени.

6,4 по Рихтер разтърси Албания (СНИМКИ/ВИДЕО)

„От името на целия български народ и от свое име изказвам най-искрени съболезнования и съчувствия към Вас и към роднините и близките на пострадалите“, отбелязва премиерът Борисов в съболезнователната телеграма до Еди Рама.

Външно: Няма данни за пострадали при земетресението българи засега

„Споделяме болката на албанския народ, изразяваме надежда за скорошно оздравяване на пострадалите и бързо възстановяване на сериозните материални щети. В този труден момент имаме готовност отново да окажем необходимата подкрепа на приятелска Албания“, пише още Борисов до колегата си.

Държавният глава Румен Радев също изпрати днес съболезнователно писмо до своя албански колега президента Илир Мета.
 
В писмото си българският президент изказва своите дълбоки съболезнования по повод земетресението в Албания, довело до човешки жертви, много пострадали и големи материални щети. Румен Радев изразява надежда за бързо и успешно възстановяване на ранените при това тежко природно бедствие.

Албанският премиер: Ситуацията след земетресението е драматична, цялата страна е на крака

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също изпрати съболезнователно писмо до председателя на парламента на Албания Грамоз Ручи по повод силното земетресение в страната, довело до жертви и разрушения.

"С дълбока загриженост научих новината за пострадалите граждани на Албания и разрушенията, причинени от земетресението", посочва в писмото си Цвета Караянчева.

Тя изразява искрена приятелска и човешка съпричастност и солидарност към албанския народ в този труден за страната момент. Моля, примете моите съболезнования и съчувствие към семействата и близките на жертвите и ранените, пише председателят на Народното събрание.

Цвета Караянчева изразява надежда, че навременните и професионални действия на спасителните екипи и медицинските служби ще помогнат за спасяването на хора от пострадалите сгради и за бързо възстановяване на ранените.
Правителствена информационна служба