/ МС
Премиерът Бойко Борисов провери строителството на пътя Видин-Монтана. Проверката беше предавана на живо в официалния профил на министър-председателя във Фейсбук. Той е придружен от регионалният министър Петя Аврамова и нейния заместник Николай Нанков. С премиера беше и Росица Кирова, която ръководи гражданското сдружение „Единни за Видин”, бивш координатор на партията на Слави Трифонов.

МС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която е заедно с премиера, обясни, че се намират на пътен възел "Бела" - в края на 46-ти км - на втория участък от пътя Видин-Монтана. В момента се извършват подготвителни дейности и се трасира участъкът. Има два пътни възела, които ще бъдат изградени. Ще има и един мост. "Сега ще има магистрала, не само път", отбеляза Аврамова.

Ние го сториме, но то не става с боички да го нарисуваме, ако е било лесно да са го направили другите, нали така, запита Борисов.

От своя страна Кирова заяви, че си е дала сметка колко са бавни и тромави процедурите. „Вече при Ботевград-Мездра към Новачане е много приятно за гледане. Огромен труд. От опит знам, че щом влязат багерите и започнат да ровят, година и половина до две пътят е готов. Обещахме на хората и го правим. В същото време и в инициативата „Три морета" включихме Петрохан. С проектите сме доста напред“, заяви Борисов.Премиерът се срещна с кмета на община Димово Светослав Славчев. Министър-председателят обеща до две години да изкара движението на ТИР-ове извън града. „Теренът е много тежък. Така са правили едно време пътищата, през селата“, коментира Борисов.

МС

„Хората в Димово се радват, че пътят им става, независимо, че кметът е от ДПС“, каза още той. „Първо ходим в калта, после по чакал, после по асфалт. Това са процедурите, без да се накаляш не става. Иначе комунистите да са го направили отдавна. Щом не са го направили е било трудно“, заяви Борисов.