Лидерът на БСП Корнелия Нинова
Лидерът на БСП Корнелия Нинова / БГНЕС
За втори път в рамките на месец лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага ръководен пост в държавата на БСП. Председателят на социалистите Корнелия Нинова съобщи, че Борисов й се е обадил и е предложил кадър на левицата да поеме министерски пост в бъдещия кабинет.

Борисов поканил за министър в бъдещото правителство вицепремиерът в служебния кабинет и кадър на БСП Деница Златева, уточни от парламентарната трибуна соцлидерката. Според Нинова това е висока оценка за работата на Златева, но поканата на Борисов е отказана

Коя е Деница Златева?

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
БГНЕС, архив

"Получих обаждане от Бойко Борисов, който ми предложи Деница Златева да остане в кабинета на ГЕРБ. Това е признанието за участието на БСП в служебния кабинет. Декларирала съм тук и от името на нашата парламентарна група, че няма да допуснем никога даговорки и задкулисие извън общественото внимание. И за да няма повече въпроси и спекулации, отказах на господин Борисов участието на Деница Златева в кабинета на ГЕРБ и Патриотичния фронт. Защото въпросът е принципен и го повтарям още веднъж - не можем да правим никакви колаборации с управляващо мнозинство, с което нямаме допирни точки по програми", каза Нинова.
 

Вицепремиерът в служебния кабинет отговарящ за българското председателство на ЕС Деница Златева
БГНЕС, архив

Деница Златева беше депутат от БСП в 42-тото Народно събрание, а в началото на годината влезе в екипа на президента Румен Радев. При съставянето на служебното правителство беше избрана за вицепремиер по подготовката на българското председателство на ЕС догодина.

Борисов предложил на БСП председателското място в 44-ото НС

Преди седмица Борисов предложи на Корнелия Нинова да поеме председателското място в парламента.