Новият парламент няма да изкара пълен мандат, вещае Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова
Лидерът на БСП Корнелия Нинова / БГНЕС, архив
Сподели във Facebook
Лидерът на БСП Корнелия Нинова пожелава на новото Народно събрание да работи така, че повече хора да могат да кажат, че благодарение на неговата работа живеят по-добре. Това каза Нинова пред журналисти преди първото заседание на 44-ото Народно събрание.

 Борисов: Никога няма да наруша първи добрия тон

Въпреки това Нинова заяви, че не смята, че 44-ото НС ще изкара пълен мандат. "Почти всичко от предизборната ни програма е готово - в областта на икономиката няколко закона, социалните закони, в областта на земеделието, ще внесем предложения и за някои анкетни комисии. Ще предложим анкетна комисия, която да установи случаите на неизплащането на заплати и осигуровки на работници в страната и да предложи законодателни промени в Търговския закон, в Закона за гарантиране на вземанията на работници, защото това е много остър проблем в България", каза още лидерът на БСП.


Има много пресечни точки за политически консенсус, смята Цветанов

Нинова заяви, че изборното законодателство е на дневен ред и е добре да се започне с него в началото, а на да се оставя както винаги за края, месеци преди избори. Тя заяви, че БСП подкрепя смесена избирателна система, мажоритарна и пропорционална.
Фокус