Лидерът на БСП Корнелия Нинова
Лидерът на БСП Корнелия Нинова / БГНЕС, архив
Лидерът на БСП Корнелия Нинова пожелава на новото Народно събрание да работи така, че повече хора да могат да кажат, че благодарение на неговата работа живеят по-добре. Това каза Нинова пред журналисти преди първото заседание на 44-ото Народно събрание.

 Борисов: Никога няма да наруша първи добрия тон

Въпреки това Нинова заяви, че не смята, че 44-ото НС ще изкара пълен мандат. "Почти всичко от предизборната ни програма е готово - в областта на икономиката няколко закона, социалните закони, в областта на земеделието, ще внесем предложения и за някои анкетни комисии. Ще предложим анкетна комисия, която да установи случаите на неизплащането на заплати и осигуровки на работници в страната и да предложи законодателни промени в Търговския закон, в Закона за гарантиране на вземанията на работници, защото това е много остър проблем в България", каза още лидерът на БСП.


Има много пресечни точки за политически консенсус, смята Цветанов

Нинова заяви, че изборното законодателство е на дневен ред и е добре да се започне с него в началото, а на да се оставя както винаги за края, месеци преди избори. Тя заяви, че БСП подкрепя смесена избирателна система, мажоритарна и пропорционална.
Фокус