протест
протест / Снимки: Георги Димитров
Младен Маринов, Емил Караниколов и Владислав Горанов си тръгват от кабинета
Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов. Решението е взето след среща на Борисов с областните координатори на ГЕРБ.
 

протест
DarikNews.bg

протест
DarikNews.bgПо време на заседанието координаторите на партията поискали от Борисов освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.
 

протест
DarikNews.bgНовината за поисканите от премиера оставки на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов не накара множеството да се разотиде. Хората се заканиха, че остават на жълтите павета докрай - до оставката на самия Борисов и цялото правителство.

Решимостта на протестиращите да не мърдат от улицата до оставката на премиера заяви по мегафона на жълтите павета един от триото организатори на протеста - бившият реформатор Велислав Минеков.
 

протест
Снимки: Георги ДимитровБорисов обмисля пет варианта за бъдещето на кабинета

От ГЕРБ заявяват, че партията оценява високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова стабилност.

По време на срещата е дадена и висока оценка и за вътрешния министър Младен Маринов, под чието ръководство МВР отбеляза добри резултати в борбата с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на наркотици. Бил е оценен и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за увеличението на чуждестранните инвестиции в България.

Ден седми на антиправителствени протести в София

Министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов декларираха пред премиера Бойко Борисов готовност да подават своите оставки незабавно.

Тримата министри ще депозират съответните документи за това още утре, съобщават от правителствената информационна служба.