Бойко Найденов
Бойко Найденов / БГНЕС
Става въпрос за засягане на много тежки интереси, коментира пред журналисти по повод убийството на Алексей Петров юристът Бойко Найденов, бивш директор на Националната следствена служба (НСлС), който изпълняваше и изпълняващ функциите на главен прокурор в периода ноември 2012 - януари 2013 г.

Застреляха Алексей Петров, бил е с трима души охрана

Найденов каза, че познава застреляния бизнесмен от разследването по делото „Октопод“. Той беше задържан, аз след това напуснах през 2013 г., припомни той.

Ако имаше правосъдие, може би нямаше да се стигне дотук. Ако, примерно, той беше извършил престъпление, да кажем, както предполагахме, и работеше правосъдната система по един добър начин, може би резултатът щеше да е друг и щеше да е жив. Но ако е бил невинен, то остава нещо друго – кой би извършил убийство. Значи тук става въпрос за засягане на много тежки интереси, отговори Найденов на въпроса как си обяснява случилото се.

Главният секретар на МВР с първи коментар за убийството на Алексей Петров

Юристът
направи коментара си пред журналисти, минавайки около мястото на убийството, както сам обясни той - в опит да се прибере до дома си.

Не мога да ви кажа какво се случва, аз се опитвам да се прибера вкъщи, каза той. И обяви като абсурдно блокирането на града заради това убийство. Това е абсурдно, има си някакви правила. Не може заради това, че жертвата се нарича еди-как си, да се предприемат извънредни мерки, законът трябва да е еднакъв за всички, смята Найденов.
БТА