Ранена е и 48-годишна жена, която се е разхождала заедно с бизнесмена, който е бивша барета
Бизнесменът и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров е бил намерен застрелян в столичния квартал "Драгалевци". 

По последна информация той е бил с охрана по време на разходката. В момента се прави оглед, установява се вида на оръжието, броя на изстрелите и др.

Петров е бил с обичайната си охрана от трима души, стана ясно на брифинг на мястото на престъплението.

Стрелбата е станала в гориста местност в близост до пътеката, където се е разхождал често.

Кой беше Алексей Петров?

Алексей Петров се е движил пеша по маршрута.

На мястото има засилено полицейско присътсвие.

Сигналът за ранени мъж и жена в кв. „Драгалевци“ е подаден около 12.20 часа. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена 48-годишна жена. Тя е транспортирана в "Пирогов". Появиха се информации, че тя е починала в лечебното заведание, но информацията беше опровергана от директора на "Пирогов". Тя веднага е въведена в пироговската противошокова зала, където са извършени подробни диагностични дейности. 
 

Убийство Алексей Петров
БТА


Покушението е станало в района на "Бай Кръстьо" във Витоша.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което се извършва оглед и ще се изясняват обстоятелствата около престъплението.

Пътят към хижа "Алеко" е блокиран от полицейски части. Освен това всички изходи на София също са блокирани.
 

Убийство Алексей Петров
БТА

Убийство Алексей Петров
БТА

Убийство Алексей Петров
БТА

Алексей Петров
БГНЕС

 

На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него.

През 2015 г. срещу него има нов опит за покушение, след като беше стреляно с два гранатомета.
Като организатор на това покушение на 10 години затвор беше осъден украинецът Роман Ловгиненко. Според Прокуратурата в периода от пролетта на 2014 г. до 29 октомври 2015 г. в София, Ловгиненко подготвял покушението, заедно с още трима души. Украинецът бил подбудител и помагач на групата. Той обещал 200 000 евро на извършителите и помагача, които трябвало умишлено да умъртвят Петров. Ловгиненко улеснил извършването на престъплението, като набавил парични средства и оръжията за извършването му– два броя гранатомети; дал съвети и разяснения; организирал следенето на Петров и набавил леките автомобили за неговото извършване.

През 2021 г. Алексей Петров, който е бивш съветник в ДАНС, беше оправдан на втора инстанция по делото "Октопод", в който той беше обвинен за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с рекет и изнудване.

БНР, Константин Костов,БТА/БГНЕС