Всичко това говори за нуждата от спешна реформа в сектор сигурност, смята съпредседателят на "Продължаваме промяната"
Абсолютно неприемливо е през 2023 г. в България да има показни убийства. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната"  Кирил Петков в своя публикация във Facebook по повод покушението срещу Алексей Петров, при което беше ранена и 48-годишна жена, която се разхождала с него в района на "Бай Кръстьо" във Витоша.

"Нито е приемливо чуждите служби за сигурност да откриват българи - руски шпиони в Обединеното Кралство, докато ние научаваме за пореден път от медиите. Нито безучастно да слушаме за поредните ужасяващи хроники за убийства и насилие", пише той.

Алексей Петров е бил застрелян

"Всичко това говори за нуждата от спешна реформа в сектор сигурност. Службите трябва да започнат да работят ефективно. Националната сигурност не може да остане само като заглавие на една от тях, а да бъде основна задача и приоритет. Време е за спешни и дълбоки реформи. Ще работим заедно с правителството да постигнем истински и бързи резултати. Още през септември ПП-ДБ ще внесем отново законопроектите за подобряване на работата на българските служби за сигурност и освобождаването им от чужди зависимости", пише още Петков.