Алексей Петров е бил с охрана по време на разходката си в Драгалевци. В момента се прави оглед, установява се вида на оръжието, броя на изстрелите, и др.

Петров е бил с обичайната си охрана от трима души, стана ясно от думите на главния секретар на МВР Петър Тодоров по време на брифинг на мястото на престъплението.

Застреляха Алексей Петров, бил е с трима души охрана

Стрелбата е станала в гориста местност в близост до пътеката, където се е разхождал често.

Алексей Петров се е движил пеша по маршрута.

Градският прокурор Илиана Кирилова заяви, че в момента се провеждат действия – оглед на местопроизшествието, оглед на трупа. "Повече от това в момента, няма как да ви кажа, като това е, което се прави. Разпитват се свидетели, имам предвид охраната на пострадалото лице", съобщи тя и посочи, че жената, която е придружавала Алексей Петров, в момента е в "Пирогов".

Градският прокурор посочи, че по данни на медиците предстои да й бъде направена операция. "Не мога да ви кажа каква. И евентуално, в момента, в който имаме възможност, всичко мине добре, тя ще бъде разпитана", обясни Кирилова, като уточни, че Софийската градска прокуратура ще ръководи досъдебното производство. Градският прокурор потвърди, че Алексей Петров се е движил с охрана.
БГНЕС