Борисов
Борисов / БГНЕС
Премиерът се срещна с над 30 кмета от региона на Пазарджик
Премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Десислава Танева се срещнаха с над 30 кметове от региона на Пазарджик, животновъди и хора, гледащи прасета в дворовете си. Хората искат гаранции, че ще бъдат обезщетени ако заколят своите животни, а не се наложи принудително да бъдат евтаназирани.
 

БГНЕС



Борисов заяви, че през годините България е минала през много проблеми и държавата се е справяла. "На картата се вижда как се разпространява чумата. Борим се от две години с нея. Огромна маса от животни, огромни комбинати. Разбираме какво искат малките кметове, но не мога да слушам някой да ме обвинява едва ли не, че искаме да убием на някого прасетата. На никого не е приятно това - чума. По-страшно от чума няма. Завладя от Виетнам до Белгия. 16 хиляди километра се пренася вируса", каза Борисов.

КНСБ предлага еднократни обезщетения заради африканската чума

"Всички тези хора с 20 000 работници, ще бъдат компенсирани 75% от Брюксел, другото от данъкоплатците", подчерта Борисов. Разбрахме се, че срокът се удължава с една седмица. Бизнесът се задължава догодина да даде прасета, а ние сме задължени да дадем по 300 лева на двор, за да се възстановят щетите. Каквото си решат", обясни премиерът.
 
 

БГНЕС

 

БГНЕС


 
БГНЕС