Близо 3 години близките на убития Алекс Алексиев от Бяла търсят справедливост. 18-годишното момче беше убито при спречкване след дискотека през 2017 година. Присъдата на обвинения в убийството Валентин Маринов беше намалена от 20 на 4 години затвор, съобщи NOVA.

ВКС върна делото за жестоката смърт на 18-годишния Алекс от Бяла

Приятели и роднини на Алекс отново се събират с призив за по-строго наказание. Делото се очаква да приключи окончателно във ВКС.

Първо Маринов бе осъден на 20 години затвор от Окръжен съд – Русе. Адвокатът му обаче обжалва решението и иска преквалификация на деянието. След това делото се гледа в Апелативен съд – Велико Търново, където съдебния състав прие, че става дума за нанесена лека телесна повреда, вследствие на която 18-годишното момче почива.

Роднини на Алекс от Бяла: Искаме по-тежка присъда за убиеца му

Веднъж ВКС върна делото на апелативните съдии във Велико Търново, тъй като определената от тях присъда от 3 години затвор предизвика голямо недоволство в Бяла.

„Чувството за безнаказаност води до още престъпления. Двамата от групата, която преби Алекс преди 3 години в момента са в русенския арест за изнасилвания, отвличания, побои“, обясни Панайот Панайотов, свако на Алекс.

Намалиха присъдата на обвиняемия за убийството на Алекс от Бяла (ВИДЕО)

Той допълни, че хората от Бяла се притесняват от потвърждение на 4-годишната присъда. В този случай Валентин Маринов ще излезе след по-малко от година.

Недоволните от решението на Апелативен съд – Велико Търново настояват да бъде потвърдена присъдата, определена от Окръжен съд – Русе. Апелативната прокуратура също протестира решението на апелативните съдии.
NOVA