Апелативният съд във Велико Търново намали присъдата на обвинения за убийството на 18-годишния Алекс от Бяла. Местните магистрати решиха, че той трябва да лежи в затвора за период от 4 години, съобщи NOVA.
 

Първоинстанционният съд постанови 20 години затвор за Валентин Маринов. Присъдата е при първоначален строг режим. Маринов трябваше да заплати и 100 000 лева кръвнина на близките на близките му.

Приключи делото за убийството на Алекс Ангелов от град Бяла

С решение си на Апелативният съд във Велико Търново обаче деянието беше преквалифицирано от убийство, извършено по хулигански подбуди, в умишлено нанесена лека телесна повреда, при която е настъпила смърт по непредпазливост, и така наказанието беше намалено от 12 на 3 години.

Апелативния съд във Велико Търново определи само с година повече затвор за Валентин Маринов от предишния състав, който го беше осъдил на 3 години затвор, след като Върховният касационен съд върна делото поради несъгласие за преквалифициране на мотивите. Така мъжът от гр. Бяла, Русенско ще лежи 4 години за убийството на 18-годишния си съгражданин Алекс Асенов.