/ / iStock/Getty Images
Решението на съда ще стане публично достояние в 1-месечен срок

Апелативният съд във Велико Търново приключи в едно заседание делото за убийството на 18-годишния Алекс Ангелов от град Бяла, предаде БНР.

Младежът почина вследствие на сбиване през юли 2017 г.

Съдебното решение ще бъде обявено в едномесечен срок.

Заседанието започна отново в Апелативния съд, след като Върховният касационен съд (ВКС) го върна за ново преразглеждане. Преди него роднините на убития младеж протестираха пред Съдебната палата във Велико Търново.

Роднините на 18-годишния Алекс от Бяла поискаха от съда справедлива присъда и протестираха срещу 3-годишното наказание. Съдът отхвърли искането на прокуратурата да бъдат разпитани 16 медици от Бяла и Русе, оказали помощ на Алекс.

20 години затвор за смъртта на 18-годишен младеж в Бяла

Според приетата днес допълнителна тройна съдебно-медицинска експертиза е спорно дали черепно-мозъчната травма, от която почина младежът преди две години и половина, да е в резултат от юмручен удар в лицето му, нанесен от обвиняемия Валентин Маринов.

Почернената Бяла се сбогува с 18-годишния Алекс (СНИМКИ)


Неговият адвокат Венцислав Великов поиска преквалифициране на престъплението - от „убийство по хулигански подбуди” в „умишлено нанесена лека телесна повреда, вследствие на която е настъпила смърт по непредпазливост“.
 

БНР