След трагедията в Бяла: Във всяко РПУ ще има денонощно човек

/ DarikNews.bg
След случая в Бяла, главният секретар на МВР Младен Маринов поиска във всички РПУ-та да има човек денонощно, съобщи ресорното ведомство. Разпореждането засяга основно районните управления, в които към момента достъпът до дежурния служител през нощта е затруднен.

Главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов
БГНЕС

Втори ден град Бяла е в траур заради смъртта на 18-годишния Алекс Ангелов, който бе пребит пред дискотека заради цигара. Младежът издъхна в събота в русенската болница.

Нападателят на Алекс остава в ареста

На 8 юли група роми нападна момчето. На излизане от местна дискотека те му поискали цигара, а Алекс отказал да им даде. 32-годишният Валентин Маринов бе привлечен като обвиняем по случая.

Бяла на протест заради жестоко пребито момче (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
Маринов е ударил Алекс в главата, младежът е паднал и си е ударил главата в плочките на тротоара. В продължение на дни младежът бе в критично състояние и с опасност за живота в русенската болница.

Почина 18-годишният Алекс, който бе пребит пред дискотека в Бяла

Кметът на Бяла Димитър Славов обяви, че 16 и 17 юли са дни на траур в града. Той обяви пред медиите, че има проблем в града, тъй като униформени не достигат и заради това няма човек денонощно в сградата на полицията.
 
БТА