2-годишният Васил, който бе пребит от майка си, продължава да е в много тежко състояние, съобщи NOVA. Жизнените му функции обаче са стабилни, обясниха лекарите от „Пирогов”.

„Продължава тежкият отток в лицевата област. Движи обаче крайниците си и локализира болка. Това ни дава основание да смятаме, че имаме подобрение по отношение на лечението”, поясни д-р Христо Пседерски.
Той допълни, че все още е рано за прогнози. Д-р Пседерски обясни още, че няма белези от стари травми по телцето на детето. 

2-годишно дете е в тежко състояние след побой

Това не е първият случай на малтретиране на детето от страна на майка му. Първият жесток побой се случил, когато Васко бил на 6 месеца. Ангелина го пребила в болницата в Пазарджик, където били заради бронхопневмония. 
„Тогава е образувано досъдебно производство, но е прекратено поради липса на доказателства, че майката е виновна”, обясни в „Събуди се” Теодора Петрова от Агенцията за закрила на детето в град Септември.

Децата у нас най-често са жертви на насилие в семейството

След като детето е настанено в приемно семейство, родителите непрекъснато са търсели контакт с него и са заявявали, че искат да си го върнат обратно. Половин година по-късно социалните решават, че жената се е поправила и й връщат Васил.

Майката бе задържана за 72 часа, а в понеделник се очаква съдът се очаква да гледа мярката й за неотклонение. Ако бъде призната за виновна, може да получи от 2 до 10 години затвор.
 
nova.bg