"Вчера тук в парламента се създаде лигата на отвратителните. Лига, комбинирала помежду си таланта на лъжците и крадците, които формираха коалиционно политическо правителство в състав ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, подпряно от дългата и твърда ръка на ДПС в лицето на Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски. "Магнитски" и Nexo се събраха, за да ни гарантират проевропейското ни бъдеще". Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов от парламентарната трибуна, предаде репортер на БГНЕС.

"Демокрацията ни е раждала чудовища, но такъв хибриден тумор ражда за първи път. Предателството към българите от протестите е факт, защото страхът от собствената съвест е по-силен, отколкото моралът", добави Балабанов.

Той посочи, че на ПП-ДБ няма да им е никак лесно и добави, че ГЕРБ-СДС не участват само с Мария Габриел в този кабинет.

"В кабинета с реален министър-председател Асен Василев, въпреки академичната фасада, има доказани кадри на ГЕРБ още от времето на служебния министър председател Марин Райков. Вчерашното правителство, което се създаде тук в тази зала е правителство на страха, гузната съвест, неподадените имунитети и изгубените илюзии", каза още депутатът от ИТН.
БГНЕС