"Този коалиционен съвет по принцип е въз основа на това, че ще разглежда утре парламентът в пленарната зала именно как ще изглежда предложението за помощ към Украйна. Знаете какви са позициите на коалиционните партньори, един конкретен е с конкретна позиция". Това заяви Станислав Балабанов от ИТН преди коалиционния съвет, предаде БГНЕС.

"Тази вечер по-скоро ще споделя това, което видяха очите ми в Украйна, ще поговорим чисто в човешки план и се надявам да стигнем до максимално обхватно решение по казуса", добави Балабанов.

Извънреден коалиционен съвет събира управляващите

На въпрос дали ще се опита да убеди БСП за ремонт на военна техника за Украйна, той каза, че ще сподели това, което е видял и чул от президента Зеленски. "Не съм седнал да убеждавам никого, това лежи на съвестта и отговорността на всеки един човек, защото тук е морален казусът, тъй като хората като нас в момента губят животите си в Украйна, но всеки ще решава", каза още Балабанов. 

Партиите в управлението се събират на коалиционен съвет. Темата е военната помощ за Украйна. Към момента три от формациите подкрепят идеята България да изпраща оръжия на Киев.
БГНЕС