Автоинструктори подкрепят поправките в Закона за движение по пътищата
Автоинструктори подкрепят поправките в Закона за движение по пътищата / cнимкa: Sofia Photo Agency

Автоинструктори подкрепят поправките в Закона за движение по пътищата, които са одобрени от Парламентарната транспортна комисия и предстои да бъдат разгледани в Пленарната зала. При провинение на млад шофьор да бъде санкциониран и този, който го обучава, шофьорска книжка да се взима при завършено основно образование са сред предложенията за промени.

 

„Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България подкрепя идеите”, каза в предаването „Дарик кафеКрасимир Георгиев, председател на Управителния съвет на асоциацията. „Много случайни хора се впуснаха в тази професия. Всички можем да видим как цяла София е облепена с едни плакати, афиши за шофьорски курсове – евтини, експресни. Това са точно тези случайни хора в тази професия, които за съжаление хвърлят петно върху иначе достойната и обществено отговорна професия инструктор”, каза той. Георгиев категорично подкрепи предложеното от Радослав Илиевски и уточни: „Тук не става въпрос за репресия или дискриминация. Става въпрос да се защитят необходимия минимум от професионални умения от всеки инструктор, за да може той да гарантира на обществото, че продукта, който  бълва, ще бъде качествен”.

 

Красимир Георгиев определи като нелоша идеята в учебните коли да има и видеокамери. Така ще бъде по-спокойно и за курсистите, и за инструкторите и за изпитващите, каза още Георгиев.

 

Цялото интврвю четете тук