Десислава Атанасова
Десислава Атанасова / БТА
ГЕРБ-СДС напуснаха пленарната зала след скандал за Комисията за полицейското насилие на протестите
"Това, което се случи днес, е поредното дъно, което достигнаха "новите варвари" в 46-ото Народно събрание. Пред вас е цялата парламентарна група на коалиция ГЕРБ-СДС – 63 човека, които представляват над 600 хиляди български избиратели. По силата на Конституцията всеки един от нас представлява и целият български народ. Нещо недопустимо стана в пленарна зала". Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента.

"Тези 600 000 български граждани и ПГ на ГЕРБ - СДС беше лишена чрез гласуване от представителство в една от временните комисии на Народното събрание", съобщи тя.

Парламентарна комисия ще разследва имало ли е полицейско насилие на протестите

"Считаме, че това е грубо потъпкване на демократичния ред в парламентарната република, в която всеки един народен представител може да бъде избиран, в който и да е ръководен орган на Народното събрание и в състава на която и да е временна или постоянна комисия на Народното събрание. До този момент, никога, никой не си е позволявал, да гласува против волята на определена парламентарна група за персонален състав. Каквито и противоречия да е имало, винаги парламентарната зала, се е съобразявала с мнението на ръководството на парламентарна група за излъчен техен представител", подчерта Десислава Атанасова.

Томислав Дончев от ГЕРБ - СДС определи случилото се като болшевизъм. "Не става въпрос просто за ограничаване на политически и граждански права, а за ограничаване на хора в стилистиката на "бивши хора", заяви той.